Welk behang past het best bij jou? Inspiratie voor een uniek interieur!

 In Alles over behang

Je kan op verschillende manieren een persoonlijke, originele toets geven aan je muur. Wanddecoratie bestaat werkelijk in allerlei vormen en formaten.

Zo kan je een leuke fotomuur in elkaar puzzelen of een artistiek schilderij aan de muur hangen. Misschien zet je graag eens een bepaalde muur in de verf of houd je wel van kleurrijke muurstickers? Het kan allemaal!

Je kan echter ook een mooie, unieke afwerking creëren met behang!

Maar hoe kies je nu het behang dat de juiste look & feel heeft voor de slaapkamer, keuken of living?

We stellen je even een paar toppers voor binnen de behangwereld. Kijk even verder en wie weet vind je wel dát ene behang dat helemaal de juiste sfeer brengt in huis!

1. Behang: enkele topmerken
2. Behang: inspiratie voor een unieke accentmuur

1. Behang: enkele topmerken

Ferm Living: creatief met een grafische twist

Een modern, hip interieur?

Een huiselijke, warme sfeer?

Bij Ferm Living hoef je zelfs niet te kiezen! Het behang ontworpen door het Deens bedrijf zoekt namelijk het perfecte evenwicht tussen trendy prints enerzijds en vertrouwde, huiselijke patronen anderzijds.

Behang - Ferm Living Logo

Dat Ferm Living een verleden heeft in grafisch ontwerp, merk je dadelijk aan de subtiele designs op hun behang. Met combinaties van sobere kleuren en eenvoudige motieven, brengt dit Deense merk toch op een subtiele manier een origineel accent in hedendaagse interieurs.

Behang - Ferm Living - collage

Ferm Living behang wordt ook steeds gedrukt op hoogwaardig vliespapier. Dit draagt bij tot stevigheid én gebruiksgemak. Vliesbehang scheurt immers minder snel en kan je heel eenvoudig aan de muur brengen. Je brengt namelijk de behanglijm rechtstreeks op de muur aan in plaats van op de strook behang. Zo heb je zelfs geen behangtafel meer nodig!

Lijkt Ferm Living wel iets voor jou? Kijk dan snel verder naar onze favoriete prints!

Hier volgen enkele motieven die het bekijken waard zijn!

Behang - Ferm Living Vliegeraar

Deze kleine vliegeraars vrolijken de kinderkamer helemaal op! De motiefjes zijn heel gedetailleerd, maar door de pastelkleuren heeft het geheel toch een zachte uitstraling.

Een neutrale kleur hoeft niet per se saai te zijn! Het avontuurlijk tipi-behang doet je zoon of dochter helemaal wegdromen!

Ferm Living - tipi behang

Op zoek naar iets volwassener? Ook dat kan! Dit stijlvolle behang bijvoorbeeld! De gouden lijnen in combinatie met de donkerblauwe kleur is méér dan geslaagd. Het geheel oogt sober, maar met een verfijnde finishing touch!

Behang - Ferm Living - Lines Blue

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Bekijk dan ons aanbod en ontdek het hele assortiment! Meer Ferm Living behang vind je hier.

Roomblush: retro en toch modern

Roomblush is een Vlaams interieurlabel opgericht door Eline Rousseau, een Belgische ontwerpster.

             Behang - Roomblush - ontwerpster

 

Het begon allemaal bij het ontwerpen van behangpapier. De collectie behangpapier is nog steeds een heel belangrijk onderdeel, maar het merk heeft wel verdere stappen gezet. Ondertussen is het label immers uitgegroeid tot een waar homelabel voor groot en klein.

De visie van Roomblush?

Eenvoudige prints met een retro-achtige tint die toch volledig passen bij de moderne, hedendaagse trends. De keuze voor nostalgische, maar frisse pastelkleuren sluit hier dan ook bij aan.

Roomblush collage

 

Waarom kiezen voor Roomblush ? We zetten het even op een rij!

Een eerste belangrijke reden is dat het behang van Roomblush zorgt voor een Scandinavische toets in huis. De retropatronen zijn weer helemaal in en zijn perfect voor een originele accentmuur!  

behang - Roomblush retro

De zachte pastelkleuren vrolijken de ruimte dan weer op, zonder al te veel op te vallen. Een subtiele tint dus, maar met een groot effect!

Roomblush

Tenslotte wordt Roomblush behang ook steeds gedrukt op hoogwaardig vliespapier, wat tal van voordelen met zich meebrengt: duurzaam, kwalitatief, gebruiksvriendelijk,…Wil je meer weten over vliesbehang? Neem dan een kijkje op ons vorige  blogartikel: alles over vliesbehang

 

Ben je overtuigd en wil je het behang van Roomblush wel een kans geven? Kijk dan zeker eens naar onze favoriete prints!

Roomblush clouds

De frisse, maar zachte wolkjes zorgen voor een heerlijke sfeer in de slaapkamer! Zo begin je vast en zeker vol goede moed aan een nieuwe dag!

Roomblush - Lolly

De lolly’s zorgen dan weer voor een luchtige, speelse toets! Ideaal voor een vrolijke kinderkamer.

 

Op zoek naar een écht opgewekt papiertje? Ga dan voor het zomerse pineapple-motief!

Roomblush - Pineapple

Krijg je maar niet genoeg van het Roomblush behang? Ontdek het volledige assortiment op Acaza!

Komar: fotobehang om u tegen te zeggen

Komar is een Duits bedrijf dat een héél uiteenlopende collectie fotobehang aanbiedt. De designers van Komar experimenteren steeds met de eindeloze mogelijkheden van kwalitatief fotobehang.

Met dit behang kan je immers zoveel méér dan enkel een exotisch strand tegen je muur bevestigen. Het spel met gezichtsbedrog maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om een baksteen effect te realiseren in huis. Fascinerend, nietwaar?

Komar - fotobehang baksteen

Bovendien worden de kunstfoto’s van Komar steeds op extra dik vliesbehang gedrukt. Op die manier verkrijg je een originele én hoogkwalitatieve afwerking!

Zo is een magnifique foto van het nachtelijk New York geen probleem voor Komar! Het resultaat is subliem.

Komar - fotobehang - Skyline

Ben je iemand met groene vingers? Haal dan de natuur in huis met dit fenomenale Jungle behang.

Komar - fotobehang Jungle

 

Welke soort afbeelding je ook verkiest, er is keuze ten over en dit allemaal zonder in te boeten aan kwaliteit.

Ontdek meer fotobehang van Komar op onze site.

2. Behang: inspiratie voor een unieke accentmuur

Niet alleen Komar biedt fotobehang aan, ook bij andere merken vind je kwalitatieve voorbeelden. Bij fotobehang kun je niet alleen opteren voor een levensechte natuurfoto, een prachtige skyline of een mooie afbeelding van een idyllisch strand. Het kan ook een stukje creatiever!

Zo is er de nieuwe trend: imitatie behang! Dit behang bootst materialen na, zoals hout, beton of baksteen. Het is een soort van gezichtsbedrog, maar nét echt!

Maak kennis met onze 2 soorten imitatie behang:

Steigerhout behang
Betonlook behang

Steigerhout behang

Het sloophoutbehang van Piet Hein Eek is werkelijk iets aparts. Het is een behang waarmee je verschillende houten wanden kan nabootsen . En het mag gezegd, deze zijn bijna niet van een echte plankenmuur te onderscheiden.
behang - piet hein eek

Ook dit behang is zeer kwalitatief vliesbehang. Het is een zwaar vliesbehang met een papieren toplaag, maar zonder patroon. Net daarom krijg je nooit de indruk dat het om een reproductie gaat. Bovendien maakt hoge kwaliteit van het papier en de print het behang bijna levensecht.

Piet hein Eek - behang

Om dit vliesbehang aan te brengen heb je ook geen behangtafel nodig. Gewoon de muur inlijmen en plakken maar.

Piet Hein Eek

Piet hein eek sloophoutbehang

Piet Hein Eek is een Nederlands ontwerper die afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven met een kast van sloophout. In een tijd van “overdadigheid” koos hij voor simpel materiaal en een sobere vormgeving. Over zijn eigen behang zegt hij:

“We hebben simpelweg planken op papier gezet. Het effect is ongelofelijk, je ziet absoluut niet dat het geen echte planken zijn – terwijl dat helemaal niet ons uitgangspunt was toen we ermee begonnen. Je ziet mensen er naar kijken en zodra je ze erop wijst dat het behang is krijgen ze een lach op hun gezicht en moeten ze het aanraken. Dat is voor ons het bewijs dat we goed product hebben.”

Je kan dit steigerhoutbehang bestellen via onze webshop.

Betonlook behang

Een industriële look is helemaal in. Het gebruik van vintage meubels in een koele setting is namelijk hipper dan ooit. Het lijkt een eerbetoon aan de oude, verlaten fabrieken die je in sommige steden nog kan terugvinden. Als muurdecoratie vind je in deze interieurs vaak betonnen muren terug. Vaak wordt deze look gecreëerd met betonbehang.

Betonlook behang

 

Een echte betonnen muur is niet steeds de meest handige keuze. Daarom wordt vaak gebruik gemaakt van een gewone muur die behangen wordt met een betonlook behang. Dat geeft hetzelfde uitzicht, maar zorgt minder voor een kil gevoel in huis. Ook heb je meer keuze over het patroon dat in de muur zit.

Betonlookbehang

Eén van de meest bekende versies van betonbehang is dat van Piet Boon. Er zijn verschillende versies te verkrijgen, telkens met een ander patroon of kleurschakering. Het Piet Boon behang is tevens een vliesbehang waardoor het zeer gemakkelijk aan te brengen is. De lijm gaat namelijk op de muur in plaats van op het behang zelf. Zo zit je niet te knoeien met een behangtafel en een natte rol behangpapier.

Betonbehang kan je hier bestellen!                                                                                                                          

Wil je nog meer weten over industriële interieurs? Lees dan zeker eens de blogpagina My Industrial Interior. Zij hebben namelijk verschillende leuke artikels en inspiratiebronnen voor een industrieel interieur.   

Zo, hopelijk heb je wat inspiratie gevonden via deze blogpost en probeer je eens wat dingen uit! Vragen of problemen? Laat het ons zeker weten en post een reactie!

Geef je reactie