Kinderkamer of speelparadijs? Een vleugje decoratieve inspiratie!

 In Kinderkamer

Een plekje om te spelen, te slapen en om weg te dromen…

De kids zullen heel wat tijd doorbrengen op de kinderkamer. Ze zullen er ook ongetwijfeld de meest waanzinnige avonturen naspelen!

Een leuk ingerichte kinderkamer is dan ook een van de beste cadeaus die je voor de kids kan voorzien.

Enkele inspirerende tips…van basis tot afwerking!

Behang
Verf
Articulate Gallery Kaders
OMY Muurdecoratie
Snurk Dekbedovertrekken
De Wild&Soft Dierenbende
Inspiratie

Behang

Een prima start maak je door de muren te voorzien van een laagje decoratief behang.

We laten je enkele motiefjes zien die doen dromen!

Magneetbehang

Haal een stoere beer of een schattige kat bij jou in de kamer en beleef de gekste dromen! Bovendien zijn dit niet zomaar dierenvriendjes… Ze zijn ook magnetisch!

Met een magneetje kan je er dus al je knutselwerkjes, foto’s en tekeningen aan ophangen. Zo kan je van je kamer echt helemaal jouw plekje maken.

magneetbehang kat

Ruimtebehang

Jonge avonturiers kunnen ook kiezen voor echt ruimtebehang. Met een ruimtemuur spelen de gekste avonturen zich af in de kinderkamer! Spectaculaire dromen gegarandeerd…

ruimtebehang

Haal Belle, Assepoester of Ariël in huis.

Met het kinderbehang van Walltastic haal je ineens alle Disney prinsessen bij jou in de kamer! Bovendien brengt het sprookjesachtige landschap jou direct in de juiste stemming om heel wat onvergetelijke avonturen te beleven.

prinsessenbehang

Een reuzegrote wereldkaart

Deze wereldkaart van Walltastic is de perfecte decoratie voor jonge avonturiers die hun kamer willen omtoveren tot een reusachtige plattegrond.

Het kinderbehang geeft een overzicht van de verschillende continenten met hun belangrijkste attracties en bezienswaardigheden. Op die manier leren kinderen op speelse wijze de wereld verkennen.

Ontdek de wilde dieren en de piramides in Afrika, de ijsberen op de Noordpool of de Chinese muur in Azië. Bovendien is er plaats voorzien om de landen en de vlaggen te benoemen door er zelf de naam bij te schrijven.

wereldkaart behang

Babybehang

babybehang

Voor de kleine spruiten is er ook babybehang. Het zijn de prachtige prints van Walltastic voor de allerkleinsten. Ze hebben iets zachtere kleuren en zijn gemaakt met leuke figuurtjes die de kleinsten urenlang kunnen boeien.

Krijtbordbehang

krijtbordbehang

Ben je bang dat je ooit eens thuiskomt en moet vaststellen dat de kids hun kunstwerkjes rechtstreeks op de muur hebben getekend? Zorg er dan voor dat dat helemaal geen probleem vormt.

Met dit leuke krijtbordbehang kunnen ze op de muur schrijven zoveel ze willen! Het behang is daarenboven nog magnetisch ook dus je kan er leuke tekeningen aan ophangen die ze op school gemaakt hebben.

Verf

Je kan je natuurlijk ook creatief uitleven met verf, of gaan voor een combinatie van verf en behang. Enkele verftips voor de kamer van de kids!

Kinderkamer kleuren kiezen

Uiteraard krijgen je kleine designers hierin het laatste woord! Kies voor hun lievelingskleur of help hen op zoek te gaan naar kleurtjes die ze mooi vinden. Je mag daarin best voor vrolijke en felle kleuren kiezen. Deze zorgen voor een energieke en vrolijke sfeer in de kamer.

Stel jezelf echter wel even de vraag waar deze fleurige kleurtjes moeten komen. Meestal is het niet nodig om de hele kamer opvallend te maken. Kindermeubels en decoratie hebben immers zelf ook al felle kleuren. Het geheel moet dus goed blijven passen. Het is ook steeds een goed idee om de felle kleuren achter het hoofdeinde van het bed aan te brengen, zodat de kids in hun nestje tot rust kunnen komen.

Als je een aparte slaap- en speelkamer inricht, kan het ook een goed idee zijn om de felle kleurkeuze van de kids voor de speelkamer te bewaren. Kies dan voor de slaapkamer voor zachtere kleuren om er een rustgevende ruimte van te maken.

kinderkamer schilderen

Met welke soort verf wil je de kinderkamer schilderen?

Om voor de hand liggende redenen is het handig dat de muren in de kinderkamer afwasbaar zijn. De meeste verven zijn in zekere mate afwasbaar. Wil je extra zekerheid? Zorg dan voor een aangepaste vernislaag, of ga voor licht glanzende verf. Deze is gemakkelijker afwasbaar en beter bestand tegen vlekken en vet.

Verder is het voor de kinderkamer steeds een goed idee om verf op acrylbasis te gebruiken. Deze verf is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de gezondheid. Dit speelt in het bijzonder een belangrijke rol voor zwangere vrouwen en kinderen.

Een figuurtje op de muur

Een sober interieur of een eenvoudige kamer opfleuren met verf? Zorg voor een figuurtje op de muur! Creatievelingen kunnen zelf wolkjes of figuren schilderen, maar wie meer zekerheid wil kan natuurlijk ook een sjabloon afdrukken. Op deze site vind je heel wat gratis sjablonen. Bevestig deze tegen de muur om met een gerust gevoel figuurtjes te kunnen maken.

sjabloon schilderen

 Muurstickers

Als je geen zin hebt om de hele muur aan te pakken, dan zijn muurstickers voor de kinderkamer een leuke optie. Ook deze zijn er in verschillende afdrukken met bekende figuren zoals Bumba of verschillende leuke Disney personages. Doordat de pakketten bestaan uit verschillende muurstickers kan je zelf een combinatie maken en de stickers verspreiden over de hele kamer.

muurdecoratie stickers

Kiezen ze bij jou voor al wat roze is? Dan mag een prinses in de kamer niet ontbreken. Met deze muursticker krijgt de meisjeskamer een sprookjesachtige look. En dat is nog niet alles! Deze prinsessen hebben ook een heleboel schitterende juwelen. Die kan je zelf nog op hun jurk kleven. Zo maak je hen zelf nog mooier.

prinses muursticker

Articulate Gallery Muurdecoratie Kinderkamer

Wanneer kinderen aan het tekenen of knutselen gaan, dan maken ze soms echte kunstwerkjes. En elk meesterwerk van deze jonge artiestjes verdient het dan om een mooi plaatsje te krijgen. Vaak worden deze tekeningen met tape of duimspijkers flauwtjes aan de muur bevestigd. En dat kan beter. Daarom stellen we u graag de lijsten voor van Articulate Gallery.

kader kindertekening

Een mama van 2 kinderen in Engeland ontwierp deze lijsten voor de meesterwerkjes van haar kleine bengels. Ze was het beu om deze met magneetjes aan de koelkast te presenteren of ze losjes met punaises aan haar muur te hangen. In haar ergernis ontwierp ze daarom de Articulate Gallery Frame die niet enkel erg handig is in gebruik, maar daarbovenop elke tekening of knutselwerk een meer dan verdiend plaatsje geeft.

Eenvoudiger kan haast niet. Dankzij de gleuf aan de zijkant van de lijsten schuif je de tekening simpelweg in de frame. Geen gedoe met glas zoals in een traditionele lijst. Dit origineel idee werd in 2011 trouwens beloond met de titel “geschenk van het jaar’ in Groot-Brittannië.

articulate gallery lijst
De fotolijst voor kindertekeningen van Articulate bestaat in verschillende formaten. Je hebt een lijst voor één, twee of drie tekeningen in formaat A4 (21×29,7cm) die je telkens horizontaal of verticaal aan de muur kan ophangen. De tekeningen of andere knutselwerkjes schuif je dan langs boven of langs de zijkant in de lijst. Er is een opening voorzien van 1,4cm zodat ook dikkere kartonnen werkjes, of plak- en knipwerkjes in de lijst passen.

Deze hippe fotolijst voor kinderen zijn speciaal ontworpen om hun creatieve werkjes tentoon te stellen. Vanaf nu kunnen ze dus dagelijks een nieuwe tekening aanleveren, die je in één-twee-drie in deze lijst kan plaatsen. Zo kan je de kunstwerkjes van je kleine artiesten als een echte kunstenaar en op een professionele manieren presenteren in je keuken of woonkamer.

Creatief met OMY

De creaties van OMY zijn ideaal als finishing touch nadat je de muren een nieuwe look hebt gegeven. Of je nu gaat voor een lichtgevende poster of een reuzegrote kleurplaat, de kids zullen ongetwijfeld dol zijn op de designs van OMY.

omy muurdecoratie

Deze grappige dieren zijn niet wat ze lijken… Overdag zie je ze vrolijk spelen, maar ’s nachts als het donker is, veranderen deze posters! De nieuwe afbeelding geeft ook zachtjes licht.

muurdecoratie omy

Voor hen die het graag groot zien. Voor hen die nog op zoek zijn naar een leuke manier om helemaal zelf hun kamer te decoreren. Voor hen die een nieuwe wereld willen leren kennen. Speciaal voor al deze kids zijn er ook de OMY kleurposters!

keurposter

OMY neemt je mee naar heel wat nieuwe plaatsen. Zo kan je met de kleurplaten “Parijs” en “New York” alle bijzonderheden in deze wonderlijke steden een mooi kleurtje geven. Nieuwsgierig naar de rest van de wereld? Dan kies je toch gewoon voor de kleurposter “Atlas”! Op deze poster worden tradities, gebouwen en gewoontes van overal afgebeeld! Ten slotte kunnen de kids met veel fantasie ook gewoon kiezen voor de posters waarop een echte fantasiewereld tot leven komt.

Snurk Dekbedovertrekken

 Slapen met je hoofd in de ruimte

Ook een echte avonturier moet natuurlijk wel eens rusten. Maar ook tijdens je slaap droom je van raketten, sterren en ruimtereizen! Dankzij deze dekbedovertrek kan je aan iedereen laten zien dat je dag en nacht met ruimtevaart bezig bent. Ook wanneer je in je bed gaat liggen, heb je immers je astronautenpak aan! Helm op, en klaar voor vertrek naar dromenland!

snurk dekbedovertrek

Slapen met een echt prinsessenkleedje

Ook als je slaapt wil je er als prinses natuurlijk goed uitzien. Daarom hebben wij voor jou deze bijzondere dekbedovertrekken voorzien. Op je kussen staat bovendien een kroontje, zodat je een echte schone slaapster bent! Droom maar van grote paleizen en mooie jurken…

dekbedovertrek prinses

De Wild&Soft Dierenbende

Psst…Hé jij daar! Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is George. Ik ben een hele grote, sterke olifant. Maar geen zorgen hoor! Ik ben ook een hele lieve speelvogel. Ik hou er dan ook van om op de kinderkamer rond te hangen om mee te spelen. Heb je mijn vriendjes al ontmoet?
pluche dieren - wild and soft

Piep! mijn naam is Henry. Ik ben een goede vriend van George! Net als hij, hou ook ik ervan om mee te spelen met kinderen. Ik heb een hééél zachte, warme rug, waarop je altijd mag spelen. Zo zit je steeds lekker warm.

Hé daar! Wij zijn Cesar en Albert. We zien er misschien een beetje ruig uit, maar eigenlijk zijn we echte speelvogels. In ons gezelschap voel je je een echte leeuw of een stoere tijger!

Muurdecoratie kinderkamer

Pluche dieren voor mama’s en papa’s

Mama’s en papa’s durven al eens jaloers te zijn op de coole spulletjes voor de kinderkamer. Daarom hebben enkele van onze dierenvrienden zich ook vermomd als design. Zo kunnen er ook in de woonkamer pluche dieren aan de muur komen!

Inspiratie

Sylvia boft maar met haar ouders. Haar moeder is namelijk Melissa Wehrman, een grafisch ontwerpster, en haar vader is een handige doe-het-zelver. Samen creëerden ze voor hun pasgeboren dochtertje een lichte en zonnige kamer. Dat deden ze door het gebruik van veel opvallende kleuren en patronen.

kinderkamerdecoratieDe zelfgemaakte fotomuur is een belangrijk onderdeel van de kinderkamer. Het variëren van de afmetingen van de fotolijsten zorgt voor een leuk effect. De leuke designs die in de lijsten geplaatst worden (‘Party at my crib’) maken van deze kinderkamer een echte topper. Ook de echo van de toen nog niet geboren baby werd in deze lijsten verwerkt. De fotolijsten komen trouwens terug bij het binnenkomen van de kamer. Je weet direct wie de kamer toebehoort.

muurdecoratie kinderkamer_

kinderkamer muurdecoratie

Het meeste van wat je ziet in deze kinderkamer is zelfgemaakt. Niets houdt je dus tegen om er dus zelf aan te beginnen. Wees creatief en maak gebruik van speelse kleuren en patronen. Bij ons vind je alvast een hoop fotolijsten en fotomuren waarmee je aan de slag kan. Maar ook leuke muurstickers voor de kinderkamer kan je bij ons vinden. Volgens Melissa heb je nog nooit een baby zo blij zien rondkijken als in deze kamer.