Fotobehang: voor elk wat wils!

 In Alles over behang

Fotobehang is een ideale oplossing om je kamer een eigenzinnige look te geven.

Kies jij voor een accentmuur in New York stijl, of ga je toch eerder voor een rustgevend natuurlandschap? Alles is mogelijk.

Bovendien is het fotobehang heel eenvoudig te plaatsen. Op het einde van de blogpost vind je enkele belangrijke tips & tricks!

Bekijk dus snel onze favorieten en wie weet vind je wel de perfecte print voor jouw interieur!

Fotobehang New York
Fotobehang Jungle
Fotobehang Zee
Fotobehang Wereldkaart
Fotobehang Plaatsen

Fotobehang New York

Wonen of werken met zicht op Brooklyn Bridge…Voor velen zal het helaas altijd een beetje een droom blijven. Maar met dit New York behang van Eurographics kan je het gevoel misschien wel wat evenaren.

Dankzij de strakke zwart-wit afwerking kan je dit behang bovendien in eender welk type interieur een plekje geven. Perfect voor een originele accentmuur.

brooklyn bridge behang

Het fotobehang is gewoon, traditioneel behangpapier.

De voordelen?

Behangpapier is en blijft een veelgebruikte behangsoort, vooral door de betaalbaarheid. Maar mispak je niet! Ondanks de goedkope prijs staat het behang zeker garant voor een kwalitatieve afwerking.

Liever een adembenemend uitzicht in kleur?

Ook dat is natuurlijk mogelijk. De “Office View” van Eurgraphics heeft een unieke vorm van gezichtsbedrog, die ervoor zorgt dat je je in een wolkenkrabber lijkt te bevinden.

Door de print met afgronde ramen, komt je ‘kantoor’ er ook iets anders uit te zien. Eurographics komt regelmatig met nieuwe originele designs. Hou dus zeker hun collectie in de gaten!

De panorama’s van Eurographics worden steeds op verschillende behangbladen gedrukt, zodat je met kleinere delen kan werken. Zo kan je alles heel nauwkeurig tegen elkaar aan kleven.

Fotobehang van New York. Een kantoorzicht op de City

 

Nog een stapje verder? Dan kan je bij Komar terecht.

Dit behang is iets duurder dan dat van Eurographics, maar het komt steeds op vliespapier. Zo geniet je van verschillende voordelen.

Je hoeft je behang bijvoorbeeld niet meer op voorhand in te lijmen op een behangtafel, maar je kan de lijm ineens tegen de muur aanbrengen en er je behang tegen kleven.

Bovendien is het behang ook steviger waardoor het minder snel zal scheuren en is de kwaliteit van de foto nog iets beter.

Bij Komar vind je trouwens ook nog heel wat andere foto’s terug!

Fotobehang Jungle

Ook dit junglebehang van Komar is erg populair. Het frisse groen brengt namelijk een rustgevende sfeer in je kamer.

Wij raden je aan één junglemuur te kiezen en  je andere muren een neutrale, lichte tint te geven. Op die manier komt het junglebehang optimaal tot zijn recht en blijft het geheel een rustige uitstraling hebben.

Naar goede gewoonte is ook het junglebehang gedrukt op vliespapier, wat je tal van voordelen biedt!

Fotobehang Zee

DecoWall_Leroy Merlin.inddEen tafereeltje om bij weg te dromen! De foto roept een vakantiegevoel op en laat je toe om helemaal tot rust te komen.

Daarnaast krijgt de kamer een extra dimensie door de diepte van dit fotobehang. Je zal merken dat de kamer door dit fotobehangpapier opeens veel groter lijkt. Bekijk dit fotobehang Special Times in onze webshop.

Fotobehang Wereldkaart

wereldkaart behang

Een andere eyecatcher van formaat is deze wereldkaart van 127cm hoog en 184cm breed. Een fotobehang dat nuttig kan zijn op kantoor of in een bureau, maar dat ook niet misstaat in een slaap- of zelfs kinderkamer.

Fotobehang plaatsen

Deze gebruiksaanwijzing geeft aan hoe je stap voor stap het fotobehang Deco Wall van Eurographics kan aanbrengen.

Fotobehang van Eurographics

Wat je allemaal nodig zal hebben:

  • Behanglijm (meegeleverd met het behangpapier)
  • Een emmer om de lijm aan te maken
  • Een schaar en een cutter-mes
  • Een rol of kwast om de lijm mee uit te strijken
  • Een ladder of opstap
  • Een potlood en meetlat
  • Een vochtige spons
  • Een behangspatel

Voorbereiding

Schuif de meubels aan de kant en bescherm de vloer. Verwijder alle resterende behangpapier, verf of lijm. De muren moeten helemaal droog, proper en glad zijn.

Het behangpapier DECO WALL COMPIA heeft een afmeting van 2,54 m hoog op 3,66m breed. Meet daarom vooraf de hoogte en de breedte van de muur waarop je het behangpapier wil aanbrengen. Het kan namelijk zijn dat je een gedeelte van de zijkanten, van de bovenkant of van de onderkant zal moeten bijsnijden. Bepaal vooraf waar je de tekening op de muur wil plaatsen. Zo zal je ook kunnen nagaan of het nodig is om het papier bij te snijden.

Stap voor stap aanbrengen

1. Bekijk het product goed voor je aan de plaatsing begint. Alvorens te beginnen leg je de verschillende stukken best op de grond voor de muur om te zien in welke volgorde de stukken worden opgehangen. Je volgt best de volgorde van de tekening hierboven. Elk element overlapt het vorige element met 5mm.

Deel 1: Behangstrook 1 tot 4

Deel 2: Behangstrook 5 tot 8

2. Onderverdelen van de muur: Verdeel je muur in verticale banen met behulp van het potlood en de meetlat.

3. Aanmaken van de lijm: Meng de inhoud van het meegeleverde zakje lijm met 2 liter koud water en laat dit 20 minuten rusten. Nadien roer je de lijm nog goed. Daarna breng je de lijm aan op de rug van de eerste strook met behulp van een kwast of rol.

4. Aanbrengen van het papier: Plaats de eerste strook op de muur door bovenaan te beginnen en volg de baan die je met potlood hebt uitgetekend. Daarna gebruik je de vochtige spons om het papier uit te strijken (of gebruik eventueel een behangspatel). Van het centrum naar de zijkanten van het papier en dit van boven naar beneden. Duw dan de luchtbellen naar de buitenkant met uw spons. De kleine belletjes zullen vanzelf verdwijnen door het uitdrogen van de lijm.

5. Tip: Knoop de schaar vast aan een stuk touw en hou dit vast boven het uiteinde van de baan. Zo krijg je een perfect verticale lijn en kan je nagaan of uw strook dus mooi verticaal hangt.

6. Afsnijden van het teveel aan papier waar nodig: Daar waar de muur en het plafond samenkomen of daar waar de grond (of plint) en de muur samenkomen kan je teveel papier hebben. Dit kan je markeren door middel van een plooi. Je kan nu het papier lichtjes terug afnemen om zo met een schaar het overtollige papier af te snijden. Of je gebruikt een stanleymes om het overtollige deel voorzichtig af te snijden.

7. Herhaal stap 4 voor de volgende delen. Verwijder voorzichtig alle overtollige lijm met een vochtige doek zodat je achteraf geen lijmresten meer kan zien.

Heb je voor fotobehang op vlies gekozen? De werkwijze is bijna dezelfde, alleen breng je de lijm rechtstreeks aan op de muur en niet op de rug van het behang. Bekijk het onderstaande instructiefilmpje voor het fotobehang van Komar!

8. Proficiat! Je hebt je behangpapier met succes geplaatst. Doe een stap achteruit en geniet van het resultaat!

Heb je nog vragen of problemen? Aarzel niet en laat het ons weten! Post gerust een reactie.

Geef je reactie